Dödsfall: Anders Eklund, Stockholm

Anders Eklund, Stockholm

Anders Eklund.

Anders Eklund.

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-17 05:00

Anders Eklund, född i Rålund, Norsjö, har somnat in i en ålder av 75 år. Närmast anhörig är maka Berit Eklund, barnen Tobias Eklund och Matilda Marklund samt barnbarn.

Han tänkte gå i sin faders fotspår och ägna sig åt skogsnäringen, men efter ett år på skogssbruksskolan i Storuman ändrade han inriktning mot ingenjörsyrket. Han tog studenten på Balderskolan i Skellefteå och blev därefter anställd på Widmark & Platzer i Stockholm. Vid 24 års ålder var han arbetsledare för skånska stensättare. Hötorget var ett av projekten.

Nitro Nobel lockade honom sedan till Noratrakten. Han blev Nitro Nobel trogen i 16 år,
Bland annat som chef för Gulf Explosives i Emiraten. Efter två år på Nitro Nobels huvudkontor i Geneve flyttade han med familjen till Saudiarabien som chef för Saudi Chemical, sprängningar för bland annat oljeindustrin.

Hemkommen till Sverige blev Anders marknadschef för Tarkett med säte i Stockholm. Men längtan tillbaka till ”rötterna” tog honom till Skellefteå som chef för investmentbolaget Contorta. Han hjälpte också till att utveckla företaget SQS, som tillverkar väskor för pengatransport. Efter ett par år på MoDo i Örnsköldsvik blev det än en gång Skellefteå som VD för gummifabriken Skega.

Alla engagemang medförde ett oändligt antal resor. Anders har besökt 94 länder.

Men det är ändå som en god och omtänksam familjefar vi ska minnas honom. Han underhöll livligt sina gäster vid bjudningar i hemmet. Anders var omtyckt av familj, vänner och uppdragsgivare. Vid sidan av arbetet ägnade han sig också åt kyrklig verksamhet. Var ordförande i kyrkofullmäktige och medlem i kyrkoråd.

Men sjukdomen Parkinson tog hans krafter alltmer. Sista tiden vistades han på boendet Löjtnantsgården, inte långt från hemmet på Nybrogatan i Stockholm.

Vi gläder oss åt alla ljusa minnen av honom och vet att han kände sig trygg i sin gudstro.

Familjen

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!