Dödsfall, Alli Westermark

Alli Westermark
Alli Westermark

Alli Westermark, Byske

Dödsfall 19 december 2020 05:00

Alli Westermark har stilla somnat in på Norrgårda, Byske där hon har bott sedan 2017. Alli föddes 1928 i Sattanen, Sodankylä som nummer fyra i en syskonskara som kom att bli sju syskon.

I samband med Lapplandskriget i Finska Lappland hösten 1944 evakuerades civilpersoner och boskap till Sverige och Allis syster Elise kom till Risberg, Bastuträsk. Elise återvände till Risberg efter kriget och gifte sig. År 1948 ordnade Elise jobb till Alli som piga. I Risberg fanns en ung man, Hans-Erik Westermark och 1954 gifte sig Alli och Hans-Erik. Sonen Eskil föddes samma år och 1956 gick flyttlasset till Boliden.

Efter åren som hemmafru började Alli arbeta på Sandströms Konditori i Boliden. I början av 70-talet när Algots startade sina fabriker i Västerbotten fick Alli jobb som sömmerska.

Alli och Hans-Erik övertog Hans-Eriks föräldrahem i Risberg 1975 och huset i Risberg kom att bli ett sommarparadis. Hans-Erik avled 1978 men Alli fortsatte att rusta upp sommarhuset. Sommarmånaderna ägnades åt trädgårdsskötsel och bärplockning. Att se henne röra sig i skogen var en njutning för ögat – människa och natur i samspel. Vinterns sysselsättning bestod i att sticka, virka, sy och väva . Barnbarnen Christina och Lovisa har haft förmånen att få många plagg specialgjorda – allt från spädbarnskoftor till studentbalklänningar.

Efter några år i Norrköping i början av 2000-talet blev längtan tillbaka till Västerbotten stark och 2006 flyttade Alli tillbaka till Boliden.

Sista åren fick hon god omvårdnad på Norrgårda.

Vi saknar henne men har många glada och ljusa minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa