Dödsfall, Allan Persson, Övre Svartlå

Dödsfall, Allan Persson, Övre Svartlå

Allan Persson

Allan Persson

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-04 05:00

Allan Persson, Övre Svartlå, avled lugnt och stilla den 23 november på Sunderby sjukhus efter en längre tids sjukdom. Han blev 77 år.

Allan var äldst av oss syskon och vi växte upp i Tjärngård, Malå tillsammans med våra föräldrar Sigvard och Ingrid samt våra farföräldrar. Det var där han började utveckla sin förmåga att göra hyss och berätta historier och detta följde honom sen genom livet. Det fanns även i unga år ett stort bilintresse, övrigt var det nog jakt och fiske som intresserade mest.

Efter skolan jobbade han i skogen några år. Sen blev det jobb i gruvan samt åt olika åkare med att köra lastbil och entreprenadmaskiner.

Efter att ha bott i Malå en tid flyttade han 1979 till dåvarande frun Karins hemby Svappavaara där han under tio år köpte upp och avverkade skog. Hustrun Karin avled 1989.

Senare träffade Allan en ny livskamrat, även hon med namnet Karin, och flyttade till Södra Sandträsk, Boden. Flytten gick senare till Övre Svartlå. I dessa trakter jobbade och levde han de sista 30 åren omgiven av sambon och hennes stora familj.

Vi minns Allan med värme, en historieberättare och stor humorist.

Syskonen Ove och Marie

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!