Dödsfall, Allan Lindahl Skellefteå

Allan Lindahl, Skellefteå

Allan Lindahl

Allan Lindahl

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-06 05:00

Allan Lindahl somnade lugnt och stilla in i sitt hem fredag den 26 februari i en ålder av 86 år. Pappa var född och uppväxt på Norra Hedensbyn tillsammans med föräldrar och fyra syskon, huset som han senare köpte 1958 tillsammans med mamma.

Pappa vara bara sex år när han blev moderlös. Det var en tuff tid för familjen. Tillsammans med broder Martin tillbringade pappa en tid vid barnhemmet i Bergsbyn.

Mamma och pappa gifte sig 1956, samma år föddes Annika. Efter ett par år kom Marie till världen.

Familjen utökades efter hand med fem barnbarn och på sista tiden även sex barnbarnsbarn. Barnbarnen talar mycket om hur snäll morfar var. Kunde bland annat stå timtal och lira fotboll med dem. 

Pappa började på Atlas Copco vid 16 års ålder och blev företaget trogen fram till sin pensionering.

Han var mycket sportintresserad. Hockey, fotboll och längdskidor tillhörde favoriterna. Duktig motionär var han också. Flertalet motionslopp på skidor, löpning, cykling har han gjort. För att inte tala om alla stunder han tillbringade på Skogsvallen för att heja på Morön och alla timmar han följde AIK:s hockeymatcher, både på ladan och senare framför TV.

Pappa älskade sol och bad. Fanns tillfälle kopplade han ofta av i sin solstol. Våra barndomsminnen soliga sommardagar, är att vi ofta tillbringade dagen vid vatten. Sjöbosand var välbesökt när vi va små. På senare år träffade man ofta mamma och pappa på Gullsand. Många fina minnen fick dom tillsammans med goda vänner på sina resor till Medelhavet. Dessa resor talade han ofta om. Ett annat intressen han hade var bärplockning. Många är dom liter hallon och lingon vi fått genom åren.

Pappa hade ett stort hjärta, satte alltid familjen före sig själv. "Kör försiktigt" och "Fall int" dom orden har vi hört många gånger.

Hade man problem var han den första att stötta och hjälpa till. Vår Allan, hade alltid glimten i ögat och en stor portion humor. Vi saknar vår älskade make, pappa, morfar och svärfar. Kommer alltid finnas i våra hjärtan.

Sally, Annika och Marie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!