Dödsfall, Alf Sundqvist, Kåge

Alf Sundqvist, Kåge

Alf Sundqvist

Alf Sundqvist

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-15 05:00

Alf Sundqvist somnade in lugnt och stilla tidigt på tisdagsmorgonen den 4 januari på Vitsippan, Hedvigsgården i Kåge. Han blev 73 år och sörjes närmast av sin maka och barn med sina familjer.

Alf föddes i Finnträsk 1948 och var äldst av de tre barnen till Tonny och Agne Sundqvist. Familjen flyttade därefter till Kåge där Alf är uppväxt.

1967 träffade han mig, Mona Wassberg från Medle, och vi flyttade till Finspång 1969. Där jobbade Alf bl. a på Fröbergs, en mindre pappersfirma fram till 1975, då vi flyttade till Hudiksvall. Hans arbetsplats blev där betongstationen, Rabo Produkter. Det var där som han kom i kontakt med Dahlgrens Cement i Medle och blev erbjuden en tjänst där. Så flyttlasset gick tillbaka till hemtrakterna igen 1979 och till Kåge där vi byggde vår villa.

Under byggtiden av villan så kom vår första dotter till oss på Luciadagen, Jenny Khuku från Bangladesh, drygt ett år gammal. Att få bli pappa var en stor lycka för honom. Fyra år senare, 2 januari 1983 kom vår nästa dotter till oss, Josefin Rohini från Indien, också drygt ett år gammal. Nu var lyckan total.

Sista åren i arbetslivet jobbade han som busschaufför åt Skelleftebuss.

Alf var en väldigt social och omtyckt person. Nära till humor och skratt, älskade att busa med alla barn och så småningom sina barnbarn, som är fem stycken till antal. Ordning och reda skulle det vara, allt från skrivbordet till garaget.

Han tyckte om att hålla kroppen i trim. Så det blev många mil av löpning, vanliga promenader, skidåkning, och att sätta sig på cykeln för en tur.

2010 fick han dessvärre diagnosen Alzheimers. Det var ett tufft besked, men han berättade alltid för andra om det, så länge han kunde.

Vi kommer alltid att minnas honom med glädje och de fina minnen vi har tillsammans.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!