Dödsfall, Alf Pettersson, Skellefteå

Alf Pettersson, Skellefteå

Alf Pettersson

Alf Pettersson

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-23 05:00

Vår älskade Alf Pettersson har lämnat oss. Han somnade in den 13 april lugnt och stilla.

Han växte upp i Krokvattnet och Bursiljum med sju syskon. Vid 24 år ålder gifte han sig med Birgitta Burman och de bosatte sig i Mjövattnet. 1965 byggde de hus tillsammans och sedan 1993 tog de över Birgittas föräldrahem. Där bodde de fram till 2010 då de flyttade till Skellefteå, Moröhöjden. Alf och Birgitta fick tre barn, Mikael, Liselott och Ingela. Han arbetade som verkstadsarbetare på Nymek och Tremek under hela sitt yrkesverksamma liv.

Alf har alltid älskat djur och natur. Han ägde, tränade och tävlade travhästar i tjugo år där bästa hästen var Norvindy. Han hade även får och en kalv på hemmanet i Mjövattnet. Det blev många timmar i skogen, bär- och svampplockning tillsammans med sin fru samt arbete med ved. Alf och Birgitta tillbringade många sommarkvällar i kanoten, i båten eller vid älvsmynningen.

Sport fick också mycket av Alfs tid. Han var tränare för barnens fotbollslag när de var unga och följde deras och sedan barnbarnens matcher med stort intresse. Han var skojfrisk, hjälpsam och envis. Han hade genom hela livet en positiv inställning och mötte svårigheter med att man inte ska klaga utan vara tacksam för det man har.

Ett stort tomrum lämnas efter honom men vi bevarar minnet av honom varmt i våra hjärtan, för alltid.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!