Dödsfall, Alf Holmström, Malå

Alf Holmström, Malå

Alf Holmström

Alf Holmström

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-23 05:00

Alf föddes i Lillholmträsk, där han växte upp tillsammans med sina tre syskon. Han träffade sitt livs kärlek, Astrid Lindblom, i Malå och paret gifte sig 1965.

Efter studier på Edelviks folkhögskola flyttade paret till Stockholm, där Alf tog examen som fysioterapeut 1972. Han blev därmed en av de första från Västerbottens inland att utbilda sig i detta yrke. Längtan tillbaka norrut förde paret till Lycksele, och sedan till Näsberg, Malå, dit Alf flyttade med sin familj 1973.

Alf och Astrid adopterade tillsammans två döttrar från Sydkorea födda 1972 och 1975. Alf var en varm familjefar som satte familjen främst under hela sitt liv. Vid tiden för sin bortgång hade Alf fått sex barnbarn och ett barnbarnsbarn. Under lediga helger tog Alf gärna med sig familjen till fritidshuset i Mellanström, som han älskade.

Alf arbetade i många år som fysioterapeut på sjukstugan i Malå, först som anställd och sedan i sitt eget företag. Det är många onda ryggar och dåliga axlar som fått hjälp genom ”Alfs fysioterapi”. Han var mycket uppskattad av sina patienter.

Alf och Astrid bedrev under 70-och -80-talet även ett småskaligt jordbruk hemma på gården i Näsberg. Det var hårt arbete att föda upp mjölkkor och grisar, men också tillfredsställande på många sätt. Så småningom kom Alf, tillsammans med hustrun och en av hennes bröder, att överta svärfaderns skogshemman. Då tillkom arbete i skogen, med allt vad det innebar. Alf skaffade sig ett litet sågverk hemma på gården, där han sågade upp eget timmer.

Alf var en engagerad person, som under många år satt i kommunfullmäktige i Malå för Centerpartiet. Han var även engagerad i styrelsen i Hjärt-och-Lungföreningen, samt under senare år aktiv i Malås dragspelsklubb.s

Astrid, Aina och Greta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!