Dödsfall: Alf Berglund, Drängsmark

Alf Berglund, Drängsmark

Alf Berglund

Alf Berglund

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-07 05:00

För en kort tid sedan gick vår kära pappa bort efter en tids sjukdom. Alf växte upp i Ulriksberg men efter han träffat sin kärlek i livet, Kerstin, bosatte de sig med tiden i Drängsmark.

Under pappas verksamma arbetsår arbetade han till stor del på Vägverket i Byske som hyvelförare. Denna yrkesroll var något han även efter sin pension fortfarande identifierade sig med.

Alf var i flera decennier involverad i Drängsmark IF allt från spelare, tränare för barn- och ungdomar till seniorverksamhet. Sport i allmänhet har varit en stor del av pappas liv. En speciell plats hade skidlandslagets framfart i skidspåren och Skellefteå AIK hockeys efterlängtade guldår.

Ett annat stort intresse var att vistas i skog och mark. Somrarna i Ulriksberg, fjällresor, fiske i Byskeälven, men kanske framförallt letandet efter den perfekta hjortronmyren var stora glädjeämnen.

Pappa var en snäll, hjälpsam, kreativ, finurlig och praktisk lagd man. Han var inte rädd att prova på någon idé som han fått till sig som att skapa en kyrka av klädnypor eller en gungstol av en ölburk. Pappa hade en egen hobbyverksamhet som kort och gott kallades ”snickarboa”. Pappa snickrade allt från möbler till klockor. Pappas egenskaper är något som vi barn är tacksamma att de till viss del har gått i arv. 

Pappa var även en aningens envis och hemmakär person som trivdes allra bäst i hemmets lugna vrå där han kunde påta på med något av sina projekt eller hjälpa sina barn med något av deras.

Pappa var väldigt mån om sin familj, makan Kerstin, barnen Carina, Maud och Ulrik alla barnbarn och barnbarnsbarn. Pappas alla syskon har alltid varit viktiga för honom, där den dagliga kontakten med äldsta brodern Allan betydde mycket för honom.

Pappa lämnar en stor saknad efter sig.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!