Dödsfall, Åke Marklund, Skellefteå

Åke Marklund, Skellefteå

Åke Marklund

Åke Marklund

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-06 05:00

En kall vinterkväll somnade Åke in, lugnt och stilla, 90 år gammal.

Åke föddes i Boviken och växte upp där tillsammans med sina föräldrar och två systrar.

Han gifte sig 1954 med Dora, de bosatte sig på hemgården och fick två barn, Erland och Gunnel. Hemmet i Boviken, med familj, släkt och vänner runt knuten, var den plats som Åke älskade och in i det sista var han tacksam för att kunna bo hemma.

På gården har genom åren funnits både djur och maskiner, Åke hade ett stort intresse för jord- och skogsbruk. Han trivdes som bäst när han fick arbeta med jordbruket och outtröttlig som han var blev arbetsdagarna ofta långa. Han jobbade åt Vägverket i hela sitt yrkesverksamma liv och berättade gärna om spännande händelser därifrån.

Åke och Dora fick ett långt liv tillsammans, familjen växte och utökades med sex barnbarn och senare även barnbarnsbarn. När Dora blev sjuk vårdade Åke henne omsorgsfullt och det var en stor sorg för honom när Dora avled 2012.

För Åke var det angeläget att vara med på gudstjänsterna i Bovikens bönhus och han hade en varm gudstro som var viktig för honom. Genom hela livet hade han tät kontakt med sina två systrar och en stor omsorg om oss alla, det var många han hade att be för varje kväll.

De sista åren avtog krafterna men Åke var förnöjsam och svarade alltid med att det var ”ungefär som vanligt” när man pratade med honom.

Vi är tacksamma för att vi fått ha honom hos oss så länge. Utan honom kommer det inte bli ”ungefär som vanligt igen”, men kanske blir det ett nytt vanligt där vi får minnas honom, hans stora hjärta och hur det kändes att stryka hans kind. Nu har han fått komma hem, men kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!