Dödsfall, Åke Karlsson, Skellefteå

Dödsfall, Åke Karlsson

Åke Karlsson

Åke Karlsson

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-26 05:00

Förre grävmaskinisten Åke Alrik Karlsson, Skellefteå somnade in i hemmet torsdagen den 18 februari 2021. Han blev 83 år. Närmast sörjande är barnen Ulf, Jörgen och Linda med familjer.

Åke var född i Brönstjärn, Skellefteå landsförsamling, i en familj med mor, far och tre syskon. Han var barn nummer ett.

Livsresan startade han som skogsarbetare åt MoDo, fortsatte med arbete åt Skanska i Båtfors kraftstation för att sedan vara bandtraktorförare åt Sega. Åren 1962–2004 var han grävmaskinist och traktorförare på Erik Degerfeldts entreprenadföretag. I början på 60-talet träffade Åke sin blivande hustru Eivor Eriksson. Första tiden bodde de i Burträsk men flyttade 1968 till det nybyggda området Moröhöjden i Skellefteå. Åke var mycket idrottsintresserad och var under några år engagerad i Brönstjärns fotbollsklubb som lagledare. På senare tid följde han Skellefteå AIK Hockey med stort intresse. Ett annat intresse som låg honom varmt om hjärtat var sommarstugan i Lidträsket. Det var ett smultronställe för honom och hela familjen och dit var alla var välkomna.

Nu är vandringen på livets stig slut för Åke. Vår pappa, morfar, farfar och gammelfarfar har efter en tids sjukdom lämnat oss. Vi saknar honom så mycket.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!