Dödsfall: Aina Edberg, Skellefteå

Aina Edberg, Skellefteå

 Aina Edberg

Aina Edberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-30 05:00

Vår älskade Aina Edberg somnade stilla in på Sunnanängs äldreboende den 23 april. Hon blev 96 år gammal. Aina var född och uppvuxen i Brån, Vännäsby, Umeå, tillsammans med två storebröder och en lillasyster. År 1946 gifte sig Aina med den nu framlidne Helge Edberg. År 1952 flyttade familjen till Boliden, där Aina och Helge tillsammans drev möbelaffär och tapetserarverkstad.

Aina var en levnadsglad människa som alltid satte familjen i första rummet. Hon hade ett stort hjärta, en varm och omtänksam personlighet och hon ställde alltid upp om någon behövde hjälp. Aina var en stor djurvän. Hennes stora glädje i livet var hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Aina levde ett innehållsrikt liv med många intressen. Hon var aktiv i Husmodersföreningen och hon tillbringade många timmar i vävstugan med att väva vackra dukar och mattor. Aina älskade trädgårdsarbete och blommor i alla dess sorter, som hon gärna planterade i stugan i Ammarnäs och i Byske. En annan stor passion i livet för Aina var att fiska både sommar och vinter. Hon tyckte också mycket om att fynda på aktioner och loppmarknader.

Saknaden och tomrummet efter henne är stort. Hon kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan och efterlämnar många guldkantade minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!