Dödsfall, Adéle Bergmark, Norsjö

Dödsfall, Adéle Bergmark, Norsjö

Dödsfall 4 december 2021 05:00

Efter en kort tids sjukdom somnade vår mamma Adéle Bergmark in den 22 november. Hon föddes i Raggsjö 1934. Föräldrarna hette Verner och Emmy Ström, f Björk. Emmy avled dock när mamma bara var några månader gammal. Några år senare gifte Verner om sig med Ellen Wallgren.

Hon träffade vår pappa Erland Bergmark i tidig ålder, de gifte sig 1955 och fick två barn. Lennart 1958 och Lilith 1964. De bodde i Sörbyn fram till 1998, då hade de byggt sig ett mindre hus i Raggsjö som de flyttade till. Dottern med familj bodde då redan i hemgården.

Mamma började jobba väldigt tidigt, först som hemhjälp i olika familjer och senare på Konsum i Norsjö där hon blev kvar i många år. Hon arbetade sedan på Norsjötvätten men sista åren var hon anställd på Safac efter en skada i handleden.

Mammas fritid ägnades främst åt hem och familj, trädgårdsodling, bakning m.m. Resor och utflykter med skoter eller husvagn för att fiska och umgås kring en kaffeeld var höjdpunkter. Barnbarnen i Stockholm började i tidig ålder att åka upp på loven och ha kvalitetstid med farfars. Adéle hade också hunnit berikas med fem barnbarnsbarn.

Hennes gästfrihet var vida känd, ingen tittade in utan att bjudas på hembakat fika eller mat. Något hon verkligen uppskattade och gladde sig åt var när någon av barnbarnen kanske dessutom med nån kompis i släptåg kom förbi för att luncha eller fika. Adele var också engagerad i Byaföreningen i många år.

De tre senaste åren bodde mamma på Klockarbo i Norsjö, hon blev änka 2020. Där hade hon flera goda vänner som hon umgicks med dagligen, oftast över en fika eller ute på bänken vid solväggen sommartid.

Lennart och Lilith

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Frida Lindgren

Frida Lindgren

Insändare: Minskar vaccin verkligen smittspridningen?

Minskar vaccin verkligen smittspridningen?
Dödsfall

Dödsfall, Mirjam Holmgren, Norsjö

Dödsfall, Mirjam Holmgren, Norsjö