Dödfall: Ebba Edlund, Skellefteå

Ebba Edlund, Skellefteå

Ebba Edlund

Ebba Edlund

Foto: Privat

Dödsfall2020-10-16 05:00

Vår mamma Ebba Edlund, som skulle ha fyllt 88 år måndag den nionde november, har efter en kort tids sjukdom lämnat oss. Mamma var en person med mycket energi och starkt engagemang. Allt ifrån att driva jordbruk i byn Eden utanför Bjästa till att arbeta i Pingstkyrkans secondhand och med servering i kyrkan. 

Hennes kreativitet och stora intresse för inredning kom väl till pass då våra föräldrar flyttade till Skellefteå och även när mamma, efter pappas bortgång, hittade en lägenhet i centrum som hon tyckte mycket om. Vi är glada över att hon fick ett par fina och friska år där.

 En stor del av sitt liv bodde mamma på landet men tillbringade sina sista år i stadsmiljö, precis som när hon femton år gammal flyttade till Örnsköldsvik för sitt första jobb i affär. Mamma tyckte om att vara med där det händer. Hon älskade att få bjuda sin familj och andra på goda kakor och var extra glad när det fikades mycket. Mamma ville gärna hjälpa till, oavsett om det gällde att ta hand om barnbarn eller när någon av oss flyttade. Mamma fick ett långt och innehållsrikt liv och har nu flyttat till sitt himmelska hem där hon får träffa pappa igen. Hon uttryckte att hon haft ett bra liv och att hon kände tillit och trygghet inför det som väntade. Vi minns vår mamma med stor tacksamhet och allt hon betytt för oss.

Barnen Birgitta, Lisbeth och Jan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!