Davy Larsson, Hemmingen

Davy Larsson, Hemmingen

Davy Larsson, Hemmingen

Davy Larsson, Hemmingen

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-03 05:00

Davy Larsson har avlidit i en ålder av 88 år. Davy växte upp på gården Skönvik i byn Hemmingen med sina föräldrar och tre syskon. I sin ungdom körde han lastbil i Kiruna, utbildade sig sedan till elektriker och jobbade inom yrket under många år. Davy övertog sedermera hemmanet och lantbruket i Skönvik tillsammans med en av sina bröder. Davy var en stor djurvän som skötte ladugården med omsorg för djurens bästa.

Davy var med och bildade föreningen Hemmingens IF och blev dess förste ordförande. Under de senaste åren följde han de flesta sporter via tv:n med stort intresse. 

Davy var en allmänbildad och klurig person som många vände sig till när de behövde hjälp inom det elektriska eller byggnationer. Han var mån om släkten och uppskattade långa samtal. En kristen livssyn fanns med honom. Davy visade omtanke för behövande och stöttade flera välgörenhetsorganisationer.

Davy var Skönvik trogen till april 2020 när han flyttade till äldreboendet Solbacka. Han var sliten i kroppen men skarp i minnet.

Vi kommer alltid att tänka extra på Davy när häggen blommar i juni. Han saknas oss.

Familjen genom Christina

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!