David Hägglund

David Hägglund, Svarttjärn

David Hägglund.

David Hägglund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-23 05:00

Den 10 augusti avled David Hägglund i sitt hem efter en längre tids sjukdom. David föddes i byn Svarttärn 1954, där han växte upp med sina föräldrar och två äldre systrar.

Efter skola och militärtjänstgöring fick David anställning på lasarettet i Skellefteå. Han började jobba i köket men flyttade senare över till transportavdelningen. David kom att stortrivas med arbetskamrater och arbetsuppgifter, och jobbade hela sitt yrkesliv på Skellefteå lasarett.

På fritiden hade David framför allt två stora intressen, idrott och jakt. Idrottsintresset var stort redan i ungdomen, han spelade bland annat fotboll i Vallens IS. David följde alltid AIK:s matcher med stort intresse, och han missade sällan de stora idrottsevenemangen på TV. Vid sidan av fotboll och ishockey, var längdskidor och friidrott av särskilt intresse. Innan sjukdom satte stopp, tyckte David om att vistas ute i skog och mark. Han jagade länge älg och småvilt i skogarna i hembyn Svarttjärn. Under många år spenderade han också delar av sin fritid i sin sommarstuga i Ljusvattnet, där han njöt av naturen, vattnet och lugnet.

De senaste åren levde David med hjärt- och kärlsjukdom. Han kämpade in i det sista men förra helgen tog sjukdomen överhanden. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi minns David med värme och saknaden är stor.

Kristina

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!