Dan Karlsson

Dan Karlsson.
Dan Karlsson.

Dan Karlsson, Boliden.

Dödsfall 5 januari 2024 05:00

Vår älskade Dan Karlsson, Boliden, avled hastigt den 14 december i en arbetsplatsolycka. Han blev 61 år.

Dan växte upp i Svansele med sina föräldrar Rudolf och Anneli samt systrarna, Ulla och Mona. Det var en lugn och trygg uppväxtmiljö med en stark byagemenskap. Tillsammans med barndomskompisarna gjordes många upptåg och deras vänskap höll i sig.

Dan gick bygg- och anläggning på gymnasiet i Skellefteå och har nästan alltid jobbat med detta. Många broar och byggnationer i Västerbotten har han varit med och byggt. Vid sin bortgång var han anställd hos NCC där han var en omtyckt arbetskamrat och många uppskattade hans kunnighet och förmåga att lösa problem. 

Dan träffade sin livskamrat Lena 1981 och de bosatte sig i Boliden. Familjen utökades med fyra barn, Jessica, Jonathan, Jesper och Johan. Många mil har tillbringats i bil till olika fotbollsplaner, hockeyrinkar och motorbanor för att stötta barnen i sitt idrottsutövande. Senare utökades familjen med barnbarnen Melker, Hannes och Ossian som blev hans ögonstenar.

Bilar och motorer var något som Dan tidigt blev intresserad av. Han var skicklig på att renovera och bygga motorer och många är de som fått hjälp av honom. Folkrace/rallycross har varit ett brinnande intresse som hela familjen har delat. 

På sin fritid höll Dan sig alltid sysselsatt. Flera föreningar har fått ta del av både hans tid och kunskap. Han tog sig an projekt med stort lugn och gjorde gärna saker från grunden. 

Han trivdes som bäst ute med att tända upp en eld, koka kaffe och dricka ur sin kåsa. En grillad ”kvarnåsare” var ett tillbehör som han gärna bjöd på. Vårvintern tillbringades ofta i husvagnen i Tjamstabacken tillsammans med familj och vänner.

Dan var omtänksam, social och ställde alltid upp för den som behövde hans hjälp. Genom sitt sätt att vara hade han ett brett umgänge och många vänner. Vi kommer att minnas hans hjärtlighet och härliga skratt.

En stor ofattbar sorg har drabbat oss och en älskad sambo, pappa, svärfar och farfar saknas. Han kommer alltid vara med oss och ha en plats i våra hjärtan. Vi minns honom med tacksamhet och värme. 
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa