Dagny Wallmark

Dagny Wallmark, Skellefteå.

Dagny Wallmark.

Dagny Wallmark.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-18 05:00

Vår älskade mamma, Dagny Wallmark, somnade stilla in på Skellefteå lasarett måndagen den 6 februari i en ålder av 97 år. Dagny, född Lundström, växte upp i Medle som yngst av nio syskon och blev den sista som lämnade syskonskaran. Hon förlorade sin mamma som barn och fick tidigt lära sig att stå på egna ben. Dagny gifte sig med Folke 1945, som samtidigt övertog sin föräldragård i Myckle.

Livet fylldes snabbt med skötsel av alla djur och annat arbete som naturligt hörde till jordbruket. Arbetet på gården och så småningom de fyra barnen blev en kär vardag för henne. Något som vi barn med stor tacksamhet alltid kommer att bära med oss.

Vår pappa gick hastigt bort 1996, vilket blev en mycket omtumlande och sorgsen händelse för henne. Så småningom lyckades hon med nära och kära bygga upp en ny framtid. Hon visade en imponerande förmåga att komma igen. 

Dagny flyttade senare till Prästbordet, där hon stortrivdes med både boende och grannar. 

Dagny blev det naturliga navet i släkten och hemmet var alltid öppet för alla som kom på besök. Kaffe med hembakt bröd och kakor var självklart för henne att bjuda på. Humor och självdistans tillhörde hennes personlighet och berättelser om gamla tider trollband både gammal och ung. Hon hade ett stort hjärta för sina nära och kära, inte minst alla barnbarn och barnbarnsbarn. Lojalitet och genuin rättvisa var mycket viktigt för henne. 

Vi kommer alltid att minnas mamma med stor kärlek och värme. Hon är sörjd och saknad men i ljust minne bevarad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!