Constance Lindgren

Constance Lindgren, Skelleftehamn.

Constance Lindgren.

Constance Lindgren.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-08 05:00

Den 31 mars på morgonen somnade vår mamma Constance Lindgren in efter ett långt och innehållsrikt liv, 94 år gammal.

Hon föddes 1929 i Nysätra Församling som den sista av en barnaskara om 12 barn. På den tiden kunde minsta sjukdom eller skada leda till döden och hon fick uppleva att tre av hennes syskon i tidig ålder inte klarade av de åkommor som drabbat dem.

1934 gick flyttlasset till Ursviken och hon kom då till en helt annan miljö än den hon växte upp i. Här fanns möjligheterna till ett rikt socialt liv och hon fick vänner som fanns med henne hela livet. Genom sitt engagemang i EFS så lärde hon sig att spela gitarr och deltog i olika sammanhang med att spela och sjunga.

Så småningom stötte hon på en stilig karl som lyssnade till namnet Holger och de kom att bli ett par i ett livslångt förhållande. De fick två pojkar, Kenneth och Thomas och familjen bosatte sig sedan i Skelleftehamn. Mamma och pappa var Skelleftehamn trogna hela livet.

Mamma hade talets gåva vilket naturligt förde henne in i valet av yrke. Först som telefonist på Televerket och senare i samma roll i växeln på Rönnskärsverken, där hon stannade fram till sin pension.

Tillsammans med Holger fann de sitt paradis på Nygrundet i Skelleftehamns skärgård. Där byggde de en stuga som kom att bli deras fasta punkt under sommarhalvåret. Där fick vi barn en fin uppväxt och vi fick lära oss allt om hur livet på en ö är. Många fina sommarminnen delar vi därifrån.

Mamma var en driftig och företagsam person och var den som hittade på aktiviteter av olika slag. Det innebar att de fick uppleva en hel del under sitt liv tillsammans. Hon var aktiv ända in i det sista då hon dagen före hon insjuknande var på gymnastik tillsammans med sina grannar i huset.

Mammas positiva inställning till livet bidrog till att hon fick vara med oss så länge. Även i de svåraste stunder hittade hon alltid ett positivt sätt att se på de situationer som uppstod.

Tack mamma för allt och hälsa pappa däruppe där ni tillsammans får bygga ert nya paradis.

Kenneth och Thomas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!