Clary Marklund

Clary Marklund, Malå.

Clary Marklund

Clary Marklund

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-19 05:00

Clary Marklund född 1933 hade en lång livsresa framför sig när hon växte upp i Krokträsk Arvidsjaur som nummer fyra i en syskonskara på nio barn. När hennes pappa Per-Albin Edström tragiskt dog av lunginflammation när hon var fyra år så blev livet svårt för familjen. Efter några år så fick mamma Helmina en ny livskamrat i Ville Stenvall och då blev det lite lättare.

Under ett besök hos sin släkt i Kuorbevare fick hon följa med på ett bröllop i byn. Där träffade hon sin blivande make Hasse Marklund och de blev ett par och gifte sig 1956. Första åren bodde de i Bastunäs vid Skellefteå älven där Hasse var uppvuxen och där han jobbade med skogsarbete och flottning. Sedan började hennes make jobba åt Boliden så det blev flytt mellan gruvorter med start i Rävliden, sedan till Kristineberg och Saxdalen. Somrarna tillbringade familjen i sommarstugan i Grannäs. Vid pensioneringen så flyttade de till Malå där de fick överta Hasses pappas hus.

Paret fick en flicka Yvonne och två pojkar Hans-Ove och Per-Åke.  Pojkarna bor nu i Dalarna och Yvonne i Piteå. 

Clary var en omtyckt person som gärna engagerade sig i olika föreningar till exempel skidfrämjande i Kristineberg och Hembygdsföreningen i Malå.  När maken Hasse gick bort för 10 år sedan fortsatte Clary att bo kvar i huset i Malå där hon med mycket kärlek välkomnade barn, barnbarn, barnbarnsbarn, syskon och andra vänner. Vid 90-års ålder den 7 augusti så for hennes själ på en ny resa.


Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!