Christina Sandberg

Cristina Sandberg, Kungälv.

Christina Sandberg.

Christina Sandberg.

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-15 05:00

Vår älskade mamma och maka Cristina Sandberg har lämnat oss, 70 år gammal. Hon somnade in den 6 juli omgiven av sin familj. Cristina var yngsta barnet till Agnes och Sigurd Holmgren och växte upp på södra Tuvan. Hon utbildade sig i Norrköping till sjuksköterska och gifte sig en kall decemberdag 1974 med Rune Sandberg från Ursviken. 

De bosatte sig i Stockholm och Cristina arbetade på olika sjukhus och skaffade sig specialistutbildning till barnsjuksköterska. Första barnet, Jonatan, föddes i Stockholm. När lägenheten i Sätra blev trång så flyttade hon och Rune till ett radhus i Bergsbyn och Emilia föddes. Cristina arbetade på Skellefteå lasaretts barnavdelning samt barn- och ungdomshabiliteringen. Hon specialiserade sig sedan till skolsjuksköterska och arbetade på skolor i Umeå och Skellefteå, bland annat på Ursviksskolan. 

Fritiden ägnades främst åt läsning, inredning, trädgård och samtal med vänner. Hennes kreativitet var stor och fick genomslag på de flesta områdena. Hon hade en härlig humor som gladde både familj och vänner. I stugan på Kattisholmen fick Cristina även tid till bärplockning och intresset för naturen. Hon och Rune bodde 37 år i Bergsbyn och var engagerade i EFS/Svenska kyrkan.

Efter pensioneringen flyttade Cristina och Rune till ett mindre radhus i Ytterby utanför Kungälv för att komma närmare barnen. Där kom hennes sociala egenskaper och handlingskraft väl till pass, när hon i bostadsrättsföreningen medverkade till att starta både bokklubb och odling i pallkragar. Engagemanget i kyrkan fortsatte med ledaruppdrag i Alfagrupper. Hon månade också mycket om sin familj med barn och barnbarn samt sina vänner och tänkte alltid särskilt på de som hade det svårt. Under sitt sista år hann hon med efterlängtade resor till passionsspelen i Oberammergau och en resa till Israel. 

Under hösten 2022 fick Cristina besvär av smärtor och under julen diagnostiserades hon med spridd lungcancer som tyvärr var obotlig.

Cristina kommer vara mycket saknad av familj och vänner. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!