Carl-Gustav Andersson, Boviken

Carl-Gustav Andersson, Boviken.

Dödsfall2021-08-21 05:00

En vacker augustidag blev Carl-Gustav akut sjuk och avled hastigt i hemmet. Han växte upp i Boviken och blev byn trogen hela sitt liv. Redan i tidig ålder var han intresserad av havet, båtar och sjöliv. Efter avslutad skolgång mönstrade han på ett fraktfartyg som trafikerade europeiska hamnar. En tid senare lämnade han livet till sjöss och återvände till sin hemby och bosatte sig då i det hus som vår farfar byggt. Carl-Gustavs nästa arbete blev på Kåge Såg där han arbetade resten av sitt yrkesverksamma liv.

Han bildade aldrig egen familj men syskonbarnen intresserade han sig mycket för och följde noga vad som hände i deras liv och med deras familjer. Många somrar körde han med sin fritidsbåt i Boviksfjärden och dess närhet. Han cyklade också mycket omkring i byn och närmaste omgivningarna. Vår släkt har varit bosatt i Boviken i flera hundra år och Carl-Gustav hade ett stort intresse för byn och dess historia och hade också mycket kunskap om de hus och människor som funnits där.

Han var hjälpsam och gav gärna ett handtag till sina äldre grannar om det behövdes lite hjälp med snöskottning eller gräsklippning.

Han fattas oss.

Ingrid med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!