Carl-Erik Andersson

Carl-Erik Andersson.
Carl-Erik Andersson.

Carl-Erik Andersson, Skellefteå.

Dödsfall 20 april 2022 05:00

På Palmsöndagens morgon somnade Carl-Erik Andersson in efter en tids sjukdom, 73 år gammal. 

Calle var son till Emil och Märta Andersson, f Sjöström, i Renbergsvattnet. Hemmet präglades av värme och gästfrihet, egenskaper som Calle ärvde och tog med sig. 

Carl-Erik var en liten kille, men en stor personlighet. Modig, kvick, social och generös. En minneskonstnär, som sin mor och morfar.

Efter Handelsskolan i Burträsk följde ett långt arbetsliv i Skellefteå, först på FOCO, därefter som utbildad dekoratör på varuhuset Domus.

I kundtjänsten på Coop Forum hjälpte han kunderna tillrätta med alla möjliga frågor. Som hur man bäst fyller i en V75-kupong eller får tretton rätt på tipset. Han blev en kändis. 

Carl-Erik var en av de pionjärer som bildade Renbergsvattnets IF. Som ordförande visade han vägen genom att göra klubbens första mål i seriespel. Engagemanget för RIF bestod livet ut, liksom intresset för Skellefteå AIK:s hockey.

Midsommarhelgen 1983 blev Calle ihop med Agneta Stenberg från Flarken, Nysätra. Livet lekte, men på hösten samma år kunde en explosionsartad brand ha slutat i tragik. I sista stund väcktes de upp av ett kompispar som övernattat. Alla tog sig ut, medan huset brann ner till grunden. Händelsen fick Calle att se på livet med nya ögon. 

Calle och Agneta gifte sig i Flarkens kapell 1985. Då låg sonen Thomas redan i barnvagnen, beundrad av bröllopsgästerna.

Efter tolv år i Flarken gick Calle och Agneta skilda vägar, men de förblev goda vänner.

En vänfast kämpe har gått i mål. Saknaden är stor. Tankarna går till sonen Thomas med familj. 

Robert Tedestedt  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa