Carin Manberg

Carin Mannberg.
Carin Mannberg.

Carin Manberg, Skellefteå.

Dödsfall 3 november 2023 05:00

Carin Manberg har hastigt avlidit i en ålder av 68 år. Hon lämnade oss på cykel en solig höstdag och vi vill gärna tro att hon var glad efter att ha tänt ett ljus på sina föräldrars grav. 

Carin växte upp i Skråmträsk som nummer tre av fyra barn. Som del i en lantbrukarfamilj fick hon tidigt lära sig att ta ansvar och att hjälpa till där det behövdes. 

Vintertid behövde hon ibland ta skidorna till skolan och det var här hennes passion för längdskidåkning grundlades.

När hon var 15 år åkte hon som utbytesstudent till USA med YFU fastän hon tidigare inte varit längre söderut än till Umeå.

Hemma igen i Skellefteå mötte hon sin livskamrat Christian. De gifte sig 1976 i Skellefteå landsförsamlings kyrka. Därefter flyttade de till Umeå för studier och en intensiv period följde där stugan i Burvik byggdes parallellt och deras första barn Josefine föddes.

Carin fick fast anställning som lärare i Skellefteå och flytten gick tillbaka. Morö backe skola blev hennes arbetsplats där hon med kollegor utvecklade metoder och arbetssätt för det lärande hon tyckte så mycket om. Hon pratade ofta och med värme om den tiden och de livslånga vänner som hon fann där. 

1985 köptes stugan i Boviken. Där förverkligade Carin sina drömmar och satte sin prägel både utomhus med blommor och inomhus med stilren inredning. Tillsammans gjorde hon och Christian om stugan till ett hem och en plats vi alla alltid ville vara på.

Året efter gick färden från surfingbrädan till förlossningen och samma dag föddes Carin och Christians andra barn Victor.

Intresset för lärande tog henne genom en vidareutbildning till specialpedagog och en ny arbetsplats på Norrhammarskolan. Hon var mycket uppskattad av kollegor och elever och det blev ofta stopp på vägen till affären av gamla elever som ville stanna för att prata. Något hon verkligen uppskattade. 

Carin var mycket aktiv och när hon inte åkte längdskidor eller sågs promenera var hon i stället med vänner på Friskis och Svettis.

Carin och Christian gjorde många resor tillsammans och det var ett stort gemensamt intresse. Hon var omtänksam och en god lyssnare som tog sig tid och fanns som ett stöd för hennes make och omgivning i både med- och motgång.

De sex barnbarnen var en källa till stor glädje och hon var en kärleksfull och närvarande mormor och farmor.

2018 fick Carin eget besked om svår sjukdom. Trots tätare med motgångar på slutet behöll hon sitt livsbejakande sätt. Båtliv byttes ut mot en husbil som möjliggjorde många fina upplevelser sista tiden.

Christian, Josefine och Victor

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa