Britta Pettersson

Britta Pettersson, Skellefteå.

Britta Pettersson.

Britta Pettersson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-01 12:01

Britta Petterson har somnat in i en ålder av 95 år. 

Britta föddes i Brunnäs, Älandsbro strax norr om Härnösand, som lillasyster till sju äldre syskon. Här träffade hon sin make Sture och tillsammans med honom gick flyttlasset till Skellefteå i början av 50-talet. Strax därefter föddes sonen Leif och sex år senare dottern Eva. 

Britta har alltid älskat att arbeta. Sitt yrkesliv har hon haft inom handeln och längst blev anställningen som kassörska på Domus. Efter en arbetsdag i kassan tog sedan nästa pass vid då hon hjälpte Sture i hans guldsmedja. 

Hon hann även med ett rikt fritidsliv där sommarstugan i Furuögrund blev det viktigaste andningshålet. Här passade hon gärna upp när barn, barnbarn och barnbarnsbarn tittade förbi men hon tyckte också om att laga festlig mat till alla vänner och släktingar som ofta hälsade på. Hon hade sinne för vackra designade saker och var en aktiv auktionsinropare, men det speglade även av sig i hennes handarbeten.

Att nå en sådan beaktningsvärd ålder som 95 år har självklart inneburit många stora utmaningar men som hon med kraft har kämpat sig igenom. Britta fick ända till 94 års ålder bo kvar i sin egna lägenhet och klara sig själv.

För Britta har familjen varit väldigt viktig, vilket Britta även var för oss alla. Hennes främsta vilja var att alla skulle försöka vara vänner och att allt skulle vara så rättvist som möjligt.

Efter ett sådant innehållsrikt liv önskar vi henne nu en fridsam vila.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!