Britta Karlsson

Britta Karlsson.
Britta Karlsson.

Britta Karlsson, Bureå.

Dödsfall 18 november 2023 05:00

Vår kära Britta somnade in på Skellefteå Lasarett i en ålder av 95 år vid gryningen den 12/11.

Hon föddes i Bäckån och var yngst i en syskonskara bestående av sju barn. Redan vid 12 års ålder fick hon börja hjälpa till med att sköta sina äldre syskons barn, vid 16 års ålder så åkte hon ner till sin systers affär i Linköping och jobbade där som biträde. Efter några år så vände hon sedan tillbaka och träffade då sen sin blivande make Åke på andra sidan ån i sin hemby. De gifte sig 1954 och flyttade då till Övre Bäck och Lertaget där deras första dotter föddes. Åke startade en bilverkstad i byn samt att dom där bredvid byggde ett nytt hus 1959 där barnaskaran sen utökades med tre barn till. 1970 drabbades familjen av en stor sorg när deras äldsta dotter omkom i en trafikolycka. Britta skötte om sitt hem och familj med en varm hand och mycket kärlek. När yngsta dottern började skolan så gick Britta ut i arbetslivet med att tillverka Furulampor på gamla skolan i Övre Bäck, efter att den verksamheten lagts ner så började hon med att jobba på parkförvaltningen i Bureå och Lövånger. Efter det så fick hon jobb som kyrkogårdsarbetare vid Bureå församling och blev där trogen fram till sin pensionering. Britta var en väldigt social person vilket gjorde att hennes umgängeskrets blev väldigt stor där hon var mycket omtyckt av alla. 

Stugan i Bäckfjärden på Midsommarön var den bästa platsen i Brittas och hennes familjs liv där tiden tillbringades från att isen rivit tills den lagt sig igen. 

2016 gick flyttlasset till Bureå och Torparen där dom båda trivdes väldigt bra i sin fina lägenhet. 2017 avled Åke men Britta bodde då kvar där tills hennes bortgång. 

En mycket älskad mamma, mormor, farmor, mormorsmor och svärmor har lämnat oss alla i en stor sorg och saknad men alla fina minnen lever kvar i allas våra hjärtan för evigt. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa