Britta Burström

Britta Burström, Skellefteå.

Britta Burström

Britta Burström

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-09 05:00

Vår älskade mamma Britta somnade in måndagen den 28 februari på Skellefteå lasarett, vid en ålder av 89 år, endast tre veckor före sin 90-årsdag. 

Hon växte upp i Norrlångträsk med föräldrarna Tekla och James Petrus Sandström, samt sju syskon.

Vid 20-årsålder träffade mamma sin blivande livskamrat Erik Burström, Lundåker Lillkågeträsk. De flyttade till Skellefteå och bosatte sig i en lägenhet på Mullberget.  

De gifte sig i april 1953 i Byske kyrka och på hösten 1953 föddes första barnet Göte. 

I mitten på 50-talet flyttade sedan familjen till punkthuset, där andra barnet Lars föddes 1958. Där bodde de till 1962 då de flyttade till sitt nybyggda hus på Alhem. 1963 föddes också deras tredje son, Mikael. 

Året därpå köpte de en sommarstuga i Nyheden, där familjen tillbringade många fina somrar tillsammans med mammas syster med familj. 

Under hennes arbetsliv som städerska hann hon avverka ett flertal arbetsplatser. Efter städning i Tempohuset och trappstädning, så blev det senare Skellefteå Kommun. Gatukontoret några år men senaste åren blev det skolstädning bland annat på Anderstorp, där hon fick vara arbetskamrat med sin syster Margit, vilket hon tyckte var mycket roligt. 

Mitten på 60-talet kom mamma och pappa med i Pingstkyrkan där de engagerade sig i olika uppgifter. Mamma tyckte mycket om att sjunga och var med i strängmusiken och kören.  

1991 blev mamma änka men hon fortsatte att arbeta till mitten av 90-talet då hon gick i pension. Då fick hon mer tid till att göra saker som hon tyckte om, trädgårdsarbete, handarbete, lösa korsord, vistas i skogen med bärplockning på hösten och tillbringa somrarna i Nyheden. 

Mamma berikades med 11 barnbarn och 18 barnbarnsbarn, som låg henne varmt om hjärtat. Hon älskade när de kom och hälsade på.

Hon var en social person som tyckte mycket om att umgås med familj och vänner. Hennes humor var också ett utmärkande drag hos henne och det satt i ända till slutet. 

”Hej, det är mamma som är på tråden,” var också en strof som man ofta fick höra i telefonen. 

Tyvärr drabbades hon av alzheimer för ett antal år sedan, som förändrade hennes liv. Till hennes glädje så kunde hon dock bo kvar i sin lägenhet ända tills några dagar innan hon dog. 

Sorgen och saknaden är stor efter vår mamma, men alla fina och roliga minnen lever kvar. 

Familjen genom Göte, Lars och Mikael 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!