Britta Ågren

Britta Ågren, Nedre Bäck.

Britta Ågren.

Britta Ågren.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-31 05:00

Vår älskade Britta Ågren somnade lugnt in på juldagens morgon. Britta var omtänksam, varm och trygg och ville alltid andra gott, något hon tog med sig ända in till slutet, trots att hon de sista åren levde med Alzheimers sjukdom.

Britta föddes i Gräsmyr som mellanbarnet i en syskonskara av fem. Hon har alltid tyckt om och varit intresserad av människor, och valde därför att utbilda sig till lärare. Efter två kortare anställningar kom hon 1969 till Uttersjöbäckens skola som hon sedan var trogen ända fram tills hon gick i pension. Britta var en engagerad och omtyckt lärare och kände alltid stor omtanke om alla sina elever.

1966 träffade Britta sin älskade Lasse. Fyra år senare gifte de sig i Nordmalings kyrka och bosatte sig samma år i Nedre Bäck. Britta och Lasse fick tre döttrar: Linda, Erika och Karin och har under åren också haft glädjen att välkomna tre mågar och åtta barnbarn. Familjen och barnen var viktigast i Brittas liv, och hon satte alltid oss i första rummet. Att få ett nytt barnbarn var därför varje gång en extra stor glädje för henne. Britta fick människor att känna sig sedda, dörren till huset stod alltid öppen och hon ställde alltid upp när någon behövde hennes hjälp.

Utöver familjen hann Britta också med att engagera sig i mycket annat. Hon älskade att baka och har lärt upp såväl barn som barnbarn i bakandets ädla konst. Trädgårdsintresset delade hon med Lasse, och de har tillbringat många timmar tillsammans i sin vackra trädgård med att plantera och odla växter. Britta hade ett stort kulturellt intresse. Hon trivdes bra såväl på teatern som i soffan med en bok eller stickning, eller i köket lyssnandes på musik i de specialbyggda högtalarna. Att vistas i naturen och plocka bär, åka skidor eller bada var också något hon högt uppskattade. Likaså de otaliga semesterresorna runtom i Sverige med husvagn tillsammans med barndomsvännen Inga-Lill med familj.

2016 förlorade Britta och Lasse sin dotter Erika i cancer, vilket tog hårt på Britta och det var bara året därpå som hon diagnostiserades med sin sjukdom. Britta hade en underbar humor som hon behöll hela livet ut och hon hade alltid nära till skämt och skratt även efter sjukdomens inträde.

Vi saknar vår fru, mamma, svärmor och mormor innerligt, men är samtidigt oerhört tacksamma för all den tid vi fick tillsammans och all kärlek hon visat oss genom åren. Vi ska göra vårt bästa för att föra hennes omtänksamma anda vidare.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!