Britt Solveig Hedlund

Britt Solveig Hedlund, Byske.

Britt Solveig Hedlund.

Britt Solveig Hedlund.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-09 05:00

Britt Solveig Hedlund, Byske, har vid 75-års ålder avlidit i sitt hem. 
Föräldrarna Sven och Evy Hedlund fick inom en femårsperiod fyra barn, varav Britt den enda dottern. I det lilla torpet på Tjärn skulle familjen rymmas och Britt fick trängas med grabbarna i utrymmet. 

En trafikolycka i skolåldern påverkade hennes framtid, men inte desto mindre var hennes skönhet slående och hon blev i tonåren erbjuden modelljobb. 
Blygsam och lojal mot familjen tackade Britt nej, väl medveten om att familjen behövde hennes insats. Fadern hade insjuknat och även modern drabbades av sviktande hälsa. 

Britt omgav sig med barn, djur och natur vilket passade Henry Öhlund alldeles perfekt. Britt träffade honom i slutet på 60-talet, början på 70-talet med adress Ragvaldsträsk, där de blev sambo i närmare 40 år. 
Britt lärde sig snabbt hur jordbruket fungerade, tog även stort ansvar kring två småsyskon som tillkommit. När de sedan flyttade till Byske fick de uppleva bekvämligheten att bo i en modern lägenhet, med endast en hund att lägga omsorg kring. Tyvärr så avled Henry 2012 och Britt blev ensam kvar. 

Idag finns ingen av de fyra syskonen i livet, torpet på Tjärn har okänd ägare och minnena bleknar.
Men ännu minns vi med stor tacksamhet de uppoffringar som hon gjort för sin mor och sina "småsyskon".
Vila i frid vackra Britt, må himmelriket belöna dig. 

Farväl från ”småsystrarna” 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!