Britt-Marie Bergkvist

Britt-Marie Bergkvist.
Britt-Marie Bergkvist.

Britt-Marie Bergkvist, Skellefteå.

Dödsfall 28 juni 2023 05:00

Vår älskade mamma och bästa vän Britt-Marie Bergkvist avled den 6/6 i Spanien.

Mamma växte upp på Älvsbacka som enda barnet till Miriam och Bengt Hedin. Hennes barndoms somrar tillbringades i familjens stuga i Storhamn och många båtutflykter blev det, en tradition hon förde vidare till oss barn när hon och morfar och mormor byggde varsin stuga i Pålstrand, Österbäck. Vi barn fick många underbara år där med många båtutflykter, mamma älskade att vara ute med båten.

Vid 21 års ålder fick först Linda och två år senare Nicklas. 12 respektive 14 år senare var det dags igen, då kom Emelie och Linnea.

Vid 40 års ålder tog mamma över hyreshusen på Älvsbacka efter mormor, hon flyttade då in i den lägenhet där hon var barnfödd.

2003 träffade hon sin ungdomskärlek Anders och de gifte sig senare. Mamma sa ofta att hon absolut inte ville leva utan Anders då han var hennes klippa och stora kärlek, att hon ville få vara den som gick bort först av dem vilket hon även fick.

Hon och Anders lät bygga en pool ute på tomten något vi alla barn samt barnbarn har uppskattat, att få vara där, umgås och bada tillsammans med mamma och Anders.

Mamma älskade blommor, både sommarblommor som prydde gården och färska vackra buketter inne. När vi barn tänker på blommor så tänker vi alltid på mamma.

Senare i livet så provade de att hyra hus i Spanien och mamma blev fort förälskad i landet Spanien. Hon hann tillbringa cirka 22 år där några månader per år. Mamma led av lungsjukdom och hjärtproblem så vi visste att hon inte skulle bli alltför gammal. Trots att hon sista åren var ganska slut på grund av sjukdom, så gav hon aldrig upp utan försökte leva sitt liv till fullo varje dag. Hon fanns alltid för oss syskon och hon var vår allra finaste vän som alltid tänkte på oss och pratade med oss dagligen.

Mamma och Anders reste ner till sitt älskade ställe i Spanien i början av maj och det var där hon hastigt och oväntat dog. Hon kommer för alltid att vara saknad i våra liv.

Hon sörjes närmast av maken Anders, vi fyra barn samt hennes 11 barnbarn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa