Britt Lundqvist

Britt Lundqvist.
Britt Lundqvist.

Britt Lundqvist, Skellefteå.

Dödsfall 23 april 2022 05:00

Vår älskade mamma, svärmor och farmor somnade in lugnt och stilla på Klockarhöjdens vård- och omsorgsboende i Skellefteå vid en ålder av 83 år. 

Mamma föddes i Glommersträsk, dotter till Manne och Helga Berggren och lillasyster till Ture. Barnen Tommy och Anders, fick hon tidigt i livet. 

Mamma har arbetat med många olika yrken, bland annat växeltelefonist, kontorist, lärare, kurator, socialsekreterare och socialchef. Ett tydligt minne som vi barn har är när hon arbetade som växeltelefonist i Glommersträsk på 60-talet. När vi barn skulle ringa en kompis så vevade vi på den svarta bakelittelefonen, lyfte luren och då svarade mamma vänligt och kopplade samtalet vidare. Det är andra tider nu.

I slutet av 60-talet flyttade hon till Skellefteå och påbörjade sina studier som till slut resulterade i en socionomexamen vid Umeå universitet. 

I unga dagar gillade mamma att dansa, vara i skogen, fjällvandra och åka slalom. Senare i livet övergick det till att läsa, sjunga i kör och resa. Förutom alla resor i Europa så reste hon även runt och arbetade på olika platser i Sverige. I början av 90-talet flyttade hon åter till Skellefteå där hon också avslutade sin yrkeskarriär.

Mamma avled efter en långvarig sjukdom. Saknaden och sorgen är mycket stor.

Sönerna Tommy och Anders

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa