Börje Widman

Börje Widman.
Börje Widman.

Börje Widman, Skellefteå.

Dödsfall 29 april 2022 05:00

Börje Widman 89 år, Tuböle, Skellefteå, somnade stilla in den 29 mars på Anderstorps äldreboende.
Han föddes 1933 i Stensvedjan men blev tidigt föräldralös och flyttade in hos sin farbror på Mullberget. Börje började som springpojke i en fiskaffär, utbildade sig till bilmekaniker och kom att jobba på SJ i 10 år. Han fick resa mycket i sitt arbete. När det var dags att byta yrke så föll det sig så att han började på Skellefteå brandstation som han sedan var trogen fram till sin pension. 

Vi möttes första gången på Falkträsket där jag imponerades av Börjes hopp från hopptornet och hur länge han kunde vara under vattnet. Helgen därpå bjöd han upp mig på dans och där sa det klick. Vi gifte oss 1964 och Börje, jag och Susanne flyttade till huset i Södra Hedensbyn. 1966 föddes Sten och 1974 utökades familjen med John. 

Börje var en äventyrlig person med många intressen, dykning, flygning, bärplockning, skrivarkurser, träning av det olika slag, renovering av hus och motorfordon, trädgårdsarbete medmera. Börje gillade sång och musik, han lärde sig att spela fiol och byggde två egna fioler och var med i gruppen Folkton. Han gillade att skriva och prata och duckade inte för att hålla tal, både på skoj och på allvar. Vi reste runt om i världen och besökte bland annat Amerika, Canada och Thailand. 

Börje var en lugn, snäll, omtänksam, hjälpsam person med en positiv inställning till livet, även om livet inte alltid varit lätt. Sorgen var stor då sonen John tragiskt gick bort i en ålder av 16 år.

Börje drabbades även av Parkinson vilket han fick kämpa mot, men han klagade sällan. Sista tiden bodde Börje på Anderstorps äldreboende och där kunde jag besöka honom, även om talet försämrades så fanns sången och glädjen till musik som vi använde oss av.
Att stödja varandra i drömmar, ideér och önskningar har varit viktiga delar när vi fick gå hand i hand genom livet.

57 år fick vi tillsammans och tacksamheten för det vi fått dela är stor, så också saknaden. 
Irma Widman 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa