Börje Wallström

Börje Wallström, Skellefteå.

Börje Wallström.

Börje Wallström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-10-28 05:00

Vår älskade Börje Wallström lämnade oss en solig vacker morgon den 21 oktober, efter en lång tids sjukdom. Börje växte upp i Kallön, Arjeplogs kommun, med föräldrarna Artur och Hulda. Han var äldst av fem syskon. Efter realexamen och värnplikten läste Börje till ingenjör vid Katrineholms Tekniska skola och tog sin examen 1959. I Katrineholm träffade Börje sin livskamrat Maj-Lis. De gifte sig 1961.

Börje hade sin första anställning som ingenjör vid SKF i Katrineholm. 1962 flyttade Börje och Maj-Lis till Gävle, där Börje fått tjänst på Walldéns Konstruktionsbyrå. Där utförde Börje olika uppdrag över hela Sverige. I Gävle föddes sönerna Joakim och Magnus. 1967 flyttade familjen till Skellefteå där Börje fått anställning vid Alimak som konstruktör och senare arbetade han med kvalité och kvalitetsutveckling. Efter avslutad tjänst vid Alimak arbetade Börje de sista åren innan pensionering vid Institutet för Verkstadsteknisk Forskning, IVF, med huvudkontor i Göteborg och regionkontor i Luleå. Börje hade sin arbetsplats på IUC i Skellefteå men reste mycket i tjänsten. Han var en uppskattad kollega och vän. 

Börje var praktiskt och tekniskt lagd. Med noggrannhet och finess renoverade han helt på egen hand familjens fritidshus i Kallön, byggt av Börjes farfar i början av 1900-talet. I Kallön tillbringade vi mycket tid, sommar som vinter. Ensamma eller tillsammans med familj, släkt och vänner. En tillflyktsort för sjöliv med fiske, för bärplockning i skog och på myr. 

Under åren utökades familjen med sju barnbarn, som Börje älskade och följde i deras utveckling och aktiviteter.

Börjes stora intresse var sport som följde honom hela livet. Han spelade fotboll i Slagnäs IF och med Katrineholms AIK och åkte många långlopp på skidor.

Börje var en snäll och ärlig person som visade omsorg om familjen. Han lämnar oss i stor saknad och sorg men med många ljusa minnen. 
 

Börje
Börje
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!