Börje ”Bölja” Löfstedt

Börje ”Bölja” Löfstedt, Skellefteå.

Dödsfall 17 januari 2024 05:00

Den 10 januari somnade vår älskade Börje in stilla på Brogården 89 år gammal.

Börje föddes den 27 oktober 1934 och växte upp på Kolbacken i Klemensnäs. Han var det enda barnet till Astrid och Anselm. Pappa Anselm arbetade på Scharins sågverk och mamma Astrid på Konsum i Klemensnäs. Den fina uppväxten i Klemensnäs pratade Börje alltid varmt om.

Efter avslutad skolgång började han som springpojke på Mobergs bröd i Klemensnäs. Han gick sedan vidare och började på Utterströms järnhandel inne i Skellefteå. I slutet på 1960-talet startade Börje tillsammans med några andra i branschen en ny bygghandel i stan, Bygg-Marin. Han jobbade som försäljare och delägare i Bygg-Marin fram till sin pension 1996. Alltid glad och villig att hjälpa kunden.

Från unga år var det mycket idrott som gällde. Fotboll, bandy men framförallt ishockey var en stor del Börjes liv. Han var en duktig spelare med bra blick för spelet. De flesta säsongerna gjorde han i moderklubben Clemensnäs IF där han var med och förde upp klubben till högsta divisionen vid ett par tillfällen. Det blev även några säsonger i Skellefteå AIK där det bland annat blev ett SM-silver 1958. Efter han lagt skridskorna på hyllan tränade han Kågedalens AIF två säsonger och sedan även sonen Ottos pojkhockeylag några säsonger.

1961 gifte han sig med sin kära Viviann och 1964 fick de sonen Otto. Däremellan hann de även bygga en sommarstuga i Bodaträsket. Ett ställe som alltid låg Börje mycket varmt om hjärtat. Viviann och Börje skapade en riktig pärla där vi alla, Otto och Maria med barn och barnbarn, älskar att vara.

Otto betydde mycket för honom och när sedan barnbarnen, Marcus och Niclas, kom var han en lycklig farfar. Efter han gått i pension tog Börje bussen till Umeå med glädje för att sköta om och hjälpa till med barnbarnen. Inget var omöjligt för farfar Börje. Med honom kunde de leka och bada, fiska, spika och skruva, bolla ...

En fantastiskt varm, snäll, generös make, pappa, farfar, farfarsfar och svärfar har lämnat oss men med enbart ljusa minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa