Börje Berg

Börje Berg
Börje Berg

Börje Berg, Burträsk

Dödsfall 27 augusti 2022 05:00

Lördagen den 13 augusti avled Börje Berg efter en kort tids sjukdom på Skellefteå lasarett.
Börje var född och uppvuxen mellan Sävenäs och Skelleftehamn, son till John och Linnea Berg. Ungdomen handlade mycket om fotboll och sport och intresset för sport i alla former följde honom genom livet.
I sin ungdom mötte han sin Gun från Bygdeträsk och dom kom att leva ett långt liv tillsammans närmare 70 år som gifta.
På Sävenäs byggde dom sitt hus och trädgården var en prydnad för kvarteret samtidigt som dörren in alltid hölls öppen och välkomnande.
Efter pensioneringen sålde paret huset och bosatte sig i en lägenhet i Burträsk för att vara nära Guns släkt och vänner.
Börje hade ett genuint intresse för bilar och hängde med på alla nymodigheter som bjöds runt fordon. Givetvis så hade han alltid fin puts på sina egna bilar. Fordonsintresset odlades i viss mån av hans fars Taxifirma där också Börje körde taxi en tid.
Skelleftehamn och Rönnskärsverken blev Börjes arbetsplats genom hela yrkeslivet och provade på olika arbeten där. Sista tiden arbetade han på finmekaniska där han fick leva ut sin skickliga och noggranna sida.
Börje var en berättare av stora mått och njöt av att få hålla alla på ett gott humör vid sammankomster och hade alltid en historia i bakfickan.
En underbar man och kamrat har lämnat oss, men med otroligt fina minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa