Bo Lindberg

Bo Lindberg, Skellefteå.

Bo Lindberg.

Bo Lindberg.

Foto: Privat

Dödsfall2023-11-22 05:00

Bo Lindberg, Skellefteå, avled den 15 november i en ålder av 92 år. Han somnade lugnt och fridfullt in i tron på sin frälsare. Pappa efterlämnar makan Anna-Greta samt barnen Jenny-Ann, Erland, Mats, Jonas och Jakob med familjer.

Pappa föddes i Sjönäs, Bjurholms kommun, under knappa förhållanden som tredje barnet i en syskonskara av fem. Han blev tidigt intresserad av konst och musik, beställde redan som ung en fiol och tog en Hermodskurs i måleri.

Efter sexårig folkskola jobbade han i skogen med flottning och gick därefter på Mellansels folkhögskola. Efter lumpen började sedan studier på Johannelund där han utbildade sig till predikant, vilket han i tidig ålder upplevt en kallelse till.

Sin första tjänst som predikant fick han i Simrishamn. Under den tiden träffade han vår mamma, som vuxit upp i granngården och som han gifte sig med 1957. 

Han tjänstgjorde sedan som predikant i Lappmarken, innan det blev längre perioder i Boliden och Skellefteå där han gjorde stort avtryck och fick betyda mycket, inte minst för alla ungdomar. Efter ett år som missionär i Tanzania avslutade han sitt yrkesliv som predikant/pastor/präst med en resetjänst.

Vi minns särskilt pappas engagemang som förkunnare och själavårdare samt hans stora hjärta för den ”lilla människan”. Hans hemgård i Sjönäs låg honom varmt om hjärtat, där vi som barn tillbringade alla somrar. Hans sista år var kämpiga men han visade ändå alltid tydligt sin tacksamhet till alla i sin närhet. Särskilt var han glad över mamma som alltid stöttade och hjälpte honom. En älskad make, pappa, morfar, farfar och svärfar har lämnat oss i ett ljust minne. 

Barnen 

Bo Lindberg.
Bo Lindberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!