Birgitta Nilsson

Birgitta Nilsson, Skellefteå.

Birgitta Nilsson.

Birgitta Nilsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-01 05:00

Vår älskade Birgitta Nilsson somnade lugnt och stilla in tisdagen den 21 mars 2023 på Linagården i Skellefteå. Birgitta, född Lindgren, år 1930 i Stensträsk, Järvtjärn. Hon blev 92 år och efterlämnar syster, dotter med sambo och dotterdotter med familj. 

1951 gifte hon sig med Gösta Nilsson och makarna fick två döttrar som följde med på alla äventyr som oftast innebar strapatsrika resor i fjällvärlden, sommar som vinter. Fiske med kastspö eller pimpelspö för att fånga röding och öring var ett stort fritidsintresse. 

Birgitta och maken Gösta byggde i slutet av 50-talet eget hus i Stämningsgården intill den egna karosseriverkstaden som på olika sätt sysselsatte båda makarna. Birgitta tyckte om att laga mat och baka för att sedan kunna bjuda släkt och vänner på lunch, fika eller middag. Alltid lika gott och uppskattat. Husmodersskolan i Dalkarlså gav henne som ung god kunskap om matlagning och hemmets sysslor. 

1969 köpte makarna sommarhus i form av en jordbruksfastighet i Spisen, Kåge, där hennes odlingsintresse nu fick stort utlopp. Trädgårdsarbete och odling av vinbär, fruktträd, jordgubbar, hallon och massor av olika blommor sysselsatte henne med glädje. Nu utökades även fiskeintresset med havsfiske speciellt på höstarna. Birgitta älskade alla former av handarbete som vävning, stickning och broderi. 

Efter Göstas död 2002 flyttade Birgitta till Fältjägarvägen år 2004 där hon tillsammans med nya grannar och gamla vänner hade en trevlig samvaro. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn har alltid varit föremål för hennes stora glädje och omsorg och många kalas firades i Spisen. Otaliga luncher och fikastunder förgyllde hennes tillvaro fram till dess att hennes demenssjukdom medförde behovet av ett nytt tryggt boende på Linagården år 2019. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!