Birgitta Burman

Birgitta Burman, Lund.

Dödsfall 15 november 2023 05:00

Vår älskade mamma, mormor och svärmor Birgitta somnade den 29 oktober lugnt och stilla in efter en tids sjukdom. Birgitta föddes och växte upp i Missenträsk som nummer fem i en syskonskara på åtta.

Efter skolan arbetade hon på affären i Krångfors och träffade sin livskamrat Stig på en logdans i Missenträsk. Dottern Monica föddes 1962 och året därpå flyttade familjen till Lund utanför Skellefteå där båda makarna kom att bo kvar livet ut. Maken Stig avled 2017.

Birgitta arbetade flera år som lokalvårdare på Gewes bageri. Den senare delen av sitt yrkesliv arbetade hon som kyrkvaktmästare på Skellefteå landsförsamling. Birgitta var också en pionjär inom damfotbollen. Hon var med från starten i Lunds fotbollslag som gjorde stor succé. Hennes stora intresse för sport höll i sig genom åren och hon följde lagidrotter, skidsporter och friidrott från tv-soffan, ibland också från läktaren.

Som den skrothandlardotter hon var utvecklade hon också ett stort intresse för antikt och retro, saker som hon generöst delade med sig av till dotter och barnbarn. Andra stora intressen var trädgården hemma i Lund och att njuta av lugnet med ett fiskespö i handen.
Birgitta var en självständig, aktiv, händig och handlingskraftig kvinna som alltid fanns till hands för att hjälpa till oavsett om det gällde att måla om ett hus, laga kläder, ge råd om hur man bäst steker älgkött eller visa omsorg om nära och kära. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig. 
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa