Birgit Ollinen

Birgit Ollinen, Skellefteå.

Birgit Ollinen

Birgit Ollinen

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-09 05:00

En mycket älskad mor, mormor, farmor och gammelfarmor har lämnat oss. Hon blev 97 år. 

Hon saknas oss och vi kommer att minnas den kärlek och värme hon visade oss alla. Alltid intresserad av oss alla ända till livets slut. Med mycket känsla och värme har hon lyssnat och velat vara delaktig. Visat tacksamhet och varit förnöjsam. 

Birgit växte upp i Östergötland, Borensberg tillsammans med sin tvillingsyster och sju år äldre syster. I unga år tog hon anställning på ett kafe tillika bageri. Hon flyttade en period till Göteborg för att fortsätta arbeta på bageri. 

Birgit träffade sin blivande make Levi för första gången i Borensberg under hans studietid till Urmakare och Optiker. Birgit gifte sig med Levi 1948. De flyttade norrut till Västerbotten och samhället Boliden. Där drev paret affären Ollinen:s Ur Guld och Optik.

Birgit var utbildad gravör och arbetade med detta under alla åren i Boliden. Hon var den som designade skyltningarna i affären och tog hand om kunderna med deras inköp. Hon var den som tog hand om hemmet och hushållet och de två gemensamma barnen. 

Östergötland och hembygden med släkt och vänner samt naturen med dess lövträdsskogar och blommor, främst skogsängarna med vitsipporna, var något som alltid låg henne varmt om hjärtat. 

Sent i livet flyttade makarna till Skellefteå. Här har Birgit haft närhet till sina två barn och sina barnbarn. Glädjen över sina närmaste som barnen och deras respektive och barnbarnen har varit Birgits stora glädje. Hon har firat de stora högtiderna tillsammans med sina närmaste. 

På senare tid fick hon den stora glädjen att bli gammelfarmor till barnbarnsbarnen. Där hon tillsammans med ett av barnbarnsbarnen firat ett flertal födelsedagar, de var födda samma datum. 

Birgit har haft ett stort intresse för det estetiskt vackra som till exempel blommor, samt ägnat sig åt att måla tavlor. Hon har älskat sång och musik, sjöng i kör under en tid. Det bästa Birgit visste var sommaren med dess värme, det gröna och alla dofter.

Vi tackar för allt de fina vi fått uppleva tillsammans med henne.

Birgit somnade in den 23 mars 2022. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!