Birger Burman

Birger Burman Sunnanå.

Dödsfall2022-03-24 05:00

Den 15 mars somnade Birger lugnt och stilla in i sitt hem efter en kort tids sjukdom.

År 1933 föddes Birger i Lappvattnet som förste son till Judith och Edvin. Syskonskaran växte sedan till att bli åtta. 

I sin tidiga ungdom arbetade Birger som murare. Efter kompletterande utbildning inom väg och vatten blev det mycket vägbyggande i Västerbottens- och Norrbottens inland. Sitt arbetsliv avslutade han som arbetsledare på gatukontoret i Skellefteå.

1954 träffade Birger sin Doris som blev hans älskade hustru fram till hennes död för åtta år sedan. Tillsammans gjorde de många resor till framför allt varmare länder. Intresset för resa och äventyr fanns hela tiden med, varför Birger som änkeman skaffade sig en husbil med vilken han ensam eller med vänner gjorde resor i norra delen av Sverige och Finland.

Idrottsintresset var starkt och fanns med in till slutet. Främst gällde det skidsporter där Birger lokalt varit föreningsaktiv, men även AIK:s prestationer på isen kommenterades och analyserades med inlevelse. Bra som dåliga.

Som person var Birger lättsam och rolig att umgås med, humorsinnet liksom glimten i ögat fanns med in i det sista och han fick god vård vid palliativa enheten och av vänner och grannar. 

Alla vi som kände Birger saknar honom mycket. 

Syskonen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!