Billy Bjurman, Ursviken

Billy Bjurman, Ursviken.

Billy Bjurman

Billy Bjurman

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-19 05:00

Vår pappa Billy Bjurman avled efter en lång tid av vacklande hälsa den 6 februari, på stöd- och omsorgsboendet Trivseln i Ursviken.

Pappa föddes i Skråmträsk den 10 maj 1941 som den näst yngste av sex syskon. Han växte upp med sina föräldrar Bengt och Astrid på jordbruket i Skråmträsk och bildade sedan familj med Doris som han fick barnen Jerker, Anna och Lars med. Tillsammans drev även de ett jordbruk där också travhästar och skogsarbete rymdes. Efter att mjölkproduktionen avvecklades i slutet av 80-talet arbetade Billy som skogsarbetare åt Boliden, fram till pensionen. 

Under många år var fotboll och hockey en stor del av Billys liv, både som aktiv och som åskådare, främst i IFK Bjurfors som låg honom varmt om hjärtat. Han hade även flera aktiva år som ägare av travhästar, en sport som han följt med stort intresse. Samma dag som han avled var planen att åka till årsdebuten på Skelleftetravet, men han valde i stället att följa loppen via TV.

I början av 90-talet träffade Billy Ann-Britt som han delade resten av sitt liv med. Tillsammans reste de mycket och Thailand var ett favoritresmål. Många långa somrar bodde de i husvagn i Boviken, där han alltid var redo för en match i bangolf. Pappa besökte även oss barn när vi hade perioder som vi bodde i utlandet, i Italien, Ryssland och provspelning till fotbollsklubb i England.

Sista åren satte hans diabetes sina spår, han överlevde cancer och flera stroker. Men man kunde ändå möta honom på hans elrullstol var som helst runt stan. Man slås av hur stor krets av vänner och släktingar som han höll kontakt med via telefon när det blev för svårt att färdas. 

Vi vill minnas pappa för hans hjälpsamhet, hans humor och vilja att se positivt på livet mitt i motgångar, att aldrig ge upp. Kanske var det därför hans död kom så plötsligt, för att han ville leva alla dagar som han hade. 

Vår saknad är stor men pappa finns bevarad i ljusa minnen. 

/Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!