Bertil Karlsson, Byske

Bertil Karlsson, Byske

Bertil Karlsson

Bertil Karlsson

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-17 05:00

Bertil Karlsson, Byske, tidigare Stämningsgården, har avlidit i en ålder av 82 år och efterlämnar två döttrar med familjer och en bror som närmast sörjande.

Bertil somnade in lugnt och stilla i början av september, precis när älgjakten skulle till att börja. Något som under alla år varit en höjdpunkt för honom. Att vistas i skog och mark tyckte han väldigt mycket om, både i samband med jakt, men även bärplockning så älgkött och bär fanns alltid gott om i hemmet.  

Han växte upp i Gammelboliden som yngsta barnet i en stor syskonskara, men bodde senare största delen av sitt liv i Stämningsgården. Han blev tidigt änkling då hans fru Maj-Britt avled 1988 och lämnade honom ensam med tre barn. Ännu en stor sorg drabbade honom 2014 när sonen Per-Erik avled.

Under hela sitt arbetsliv har han varit yrkesförare, både med lastbil och traktor. Han har, under alla år, varit väldigt arbetsam och känt en stolthet och glädje i detta. Traktorn var en central del i hans liv och snöröjning fortsatte han med långt upp i åldern.

Sport i alla dess former har engagerat. Som ung spelade han själv fotboll och senare har han med stort engagemang varit delaktig i barn och barnbarns idrottande, både fotboll och ishockey. Därtill har han förstås följt sina favoritlag via tv och ibland även aktivt på plats.

Största intresset under senare år har varit stugan i Rösnäsfjärden, där han hade stora planer och mycket han velat genomföra. Trots att kroppen under senaste åren inte har varit med har han ändå kunnat tillbringa mycket tid där, mycket tack vare de vänner som han skaffat sig genom åren som bistått honom i hans olika projekt.

Bertil var väldigt snäll och omtänksam i alla lägen. Han efterlämnar en stor sorg och saknad, men främst väldigt många ljusa minnen.

Mona-Lis och Ann-Sofie

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om