Bert Nilsson

Bert Nilsson, Lövånger.

Bert Nilsson.

Bert Nilsson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-18 05:00

Den fjärde april insomnade Bert Nilsson i en ålder av 86 år på Hemgården i Lövånger. 

Han var yngsta barn till Hilmer och Göta Nilsson och växte upp i Fagervik, Timrå.

Bert tog tidigt värvning i flottan och hann bland annat åka på en historisk resa till Afrika och Amerika med Älvsnabben. En resa han gärna berättade minnen från. Under tiden i flottan träffade han Elisabet och sönerna Gösta och Inge föddes.

Karriären fortsatte på land och familjen flyttade från Stockholm, via Luleå, till Skellefteå där han jobbade som biträdande maskinchef på Skellefteå lasarett under 60-80 talet. Nu föddes även döttrarna Fredrika och Christine.

Flytten gick vidare till Lövånger och karriären tog en vändning när han utbildade sig till förskollärare. Under en tid flyttade han till och arbetade i Umeå, men kom tillbaka till Lövånger där han avslutade karriären och gick i pension.

På 90-talet byggde han sig ett hus på sin mark i Rote, Bodan där han bodde fram till en flytt in på Hemgården i Lövånger 2020. Här togs han omhand av personalen fram till slutet.

Bert var musikalisk och var med i flera köre, bland annat Gammbyssa. Han älskade också att var ute i naturen på olika sätt, fiske, jakt, vandringar. Familjen låg honom varmt om hjärtat och han är saknad av oss. 

Barn, barnbarn och barnbarnsbarn  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!