Berndt Wiklund, Skellefteå

Berndt Wiklund, Skellefteå

Berndt Wiklund

Berndt Wiklund

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-09 05:00

Efter en lång tids sjukdom har Berndt Wiklund somnat in lugnt och stilla på Skellefteå lasarett. Måndagen den 22 augusti omfamnad av sin fru.

Berndt föddes och växte upp i Kvarnbyn. Son till Jarl och Ebba, storebror till Ulf och Evy.

Det var i Kvarnbyn som han tillsammans med Ulf och barndomsvännen Tage startade dansbandet Kvarnbypojkarna. I många år åkte de runt på helger och kvällar och spelade för en stor och trogen danspublik.

Högstadiet började han i Burträsk och det var där han träffade sin blivande fru och livskamrat Majvor. Tillsammnas flyttade de till stan och 1975 köpte de huset på Morön där de fick sina tre barn Fredrik, Sofia och Anders. Berndt var en otroligt engagerad pappa. Stöttade och ställde alltid upp.

Hans stora intressen förutom musiken var att spendera tid tillsammans med familjen. Vare sig det var i skidbacken, på husvagnssemester genom Sverige, i barndomshemmet i Kvarnbyn eller renovering av huset. Han hade ett enormt lugn och tålamod och lät alltid barnen vara med, lära och hjälpa till.

2019 sålde de huset och flytten gick till Mobacken. Där livet förgylldes med närheten till tre av sina barnbarn. Många resor blev det också till Linköping där äldsta sonen bor med sin fru och två barn. Sista året bodde Berndt på Dammens äldreboende efter att ha drabbats av Levi body demens.

En älskad make, pappa och vän har lämnat oss men minnet efter honom kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!