Berndt Lindström

Berndt Lindström, Skellefteå.

Berndt Lindström.

Berndt Lindström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-12 05:00

När sommartid gick över till vintertid, söndag den 30 oktober, somnade vår älskade Berndt Lindström, Skellefteå, lugnt och stilla in.
I september fyllde han 87 år. 
Av sex syskon var Berndt äldst och de växte upp tillsammans med föräldrarna Inga och Sigurd i Bäckliden, Byske.
Berndts faster Elin, farbror Agne och kusinen Hasse betydde också mycket för honom. De var som en extrafamilj.
En vårdag år 1960 gifte sig Berndt med Thorborg och de fick dottern Åsa 1967. Familjen bodde på Kågevägen innan de 1977 flyttade till Thorborgs hemgård i Östanbäck. 
Berndt tyckte om att odla potatis och grönsaker, samt plocka bär. Vi kommer att sakna hans goda plättar med hemmagjord hjortronsylt. 
Hästar har alltid varit ett stort intresse. Många timmar tillbringades på travbanan och stallbacken och ett tag ägde han en travhäst som hette Yatzy. I 60-årspresent fick han en turritt på islandshäst tillsammans med familjen.

Han ägnade också mycket tid i skogen, gärna med få upp ett harspår tillsammans med hamiltonstövarna Stojja och Lady.
Berndt har bland annat arbetat på IC, Skega, Skellefteå Skidklubb och avslutade sina arbetsår på polisstationen i Byske där han trivdes mycket bra med många trevliga arbetskompisar.
Många mil i bil blev det för Berndt, även fast han höll sig inom Byske socken. När man minst anade det så kunde han dyka upp i sin röda Renault. Det var en frihet för honom att köra ett varv runt byn och han skjutsade gärna barnbarnen Sandra och Selina till olika idrottsaktiviteter, musikövningar och nöjen.
Berndt månade verkligen om familjen. Han var otroligt givmild, fanns inte en spår av snålhet, trots begränsade resurser.
En snygg jacka, skjorta, ett par jeans unnade han sig gärna. Berndt var modeintresserad och tyckte om att klä sig fint. 

Vi saknar honom och kommer att plocka fram alla glada minnen vi sparat, minnas hans fina skrivstil och vi känner stor tacksamhet för allt han gjort och ställt upp för oss. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!