Bern Eriksson

Bern 70 år
Bern 70 år

Bern Eriksson, Myckle

Dödsfall 20 mars 2023 05:00

Natten den 2 mars somnade vår älskade pappa in efter långt och innehållsrikt liv. Han blev 78 år. Han växte upp i Stensträsk utanför Jörn och var äldst i en skara av sex syskon. Pappa utbildade sig först på skogsbruksskolan i Norsjö och sedan Storuman. 

 Sitt livs kärlek hittade han i Kerstin som han gifte sig med och fick tre söner. 1969 köptes huset i Myckle som kom att bli vårt barndomshem. Pappa sökte efter skogsbruksskolan in på RP-skolan i Skellefteå. På Rörprodukter arbetade han med att utveckla grossistlager för VVS-material över hela landet.

På 60 talet spelade pappa bastuba och trumpet i Jörns-blåset. Pappas musicerande fortsatte genom hela hans liv med både körsång och trumpet i Moröbacke Brass. Pappa var också engagerad i Myckle EFS. Där deltog han i såväl gudstjänster som ungdomsarbetet med FG-PG och scout aktiviteter. 1991 byggde pappa och mamma sin stuga i mammas hemtrakt Järvträsk. Där tillbringades mycket ledig tid tillsammans med barnen, barnbarnen, släkt och vänner.

Pappa stortrivdes med att sköta om sin egen skog och fylla på vedförrådet inför vintern. Hjortronplockningen längtade pappa mycket efter. Pappa var godhjärtad och ställde alltid upp för oss. Att vara med barnbarnen och se dem växa upp låg pappa mycket varmt om hjärtat

 Vi är tacksamma för alla de år som vi fick tillsammans. Saknaden är stor men vi fyller tomrummet med glada och vackra minnen av pappa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa