Berit Burstedt

Berit Burstedt, Nedre Bäck.

Dödsfall 5 januari 2024 05:00

På julaftonens sena timme somnade vår kära mamma in. Mamma växte upp i Gunsmark som äldsta barnet i en skara på sex. Som ung fastnade hon för handarbete av alla slag och skapade genom åren otaliga kreationer som prydde både hem och barn.

Hon utbildade sig till undersköterska och fick jobb inom äldreomsorgen. Genom kärleken till körsången fann hon mannen hon ville ha, vår pappa Arne. De gifte sig 1968 och fick tillsammans sex barn. Upplagt för stök men mamma höll alltid hemmet ordnat och välstädat.

Under några år kombinerade mamma jobb på Bureå sjukhem med att jobba med pappa i jordbruket. Hon skapade skönhet med sina gröna fingrar och stora intresse för blommor och trädgård. Mamma hade en stark kristen tro. Hon var barnkär och ledde EFS barngrupper i Nedre Bäck, regisserade julspel samt ordnade med utflykter och pyssel till barnens stora förtjusning.

Med åren kom barnbarnen, hela 16 stycken blev det till slut. Barnen och barnbarnen var mammas stora stolthet i livet och hon missade aldrig att uppmärksamma en födelsedag.

Mamma var generös, envis, ängslig, varm och älskade att planera och förbereda familjesammankomster. Alltid med minst ett gott bakverk.

Vi är tacksamma för alla magiska stunder som mamma skapade och för all kärlek och omsorg. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa