Benneth Berg

Benneth Berg.
Benneth Berg.

Benneth Berg, Bygdeträsk.

Dödsfall 22 juni 2023 05:00

Benneth Berg, Bygdeträsk har avlidit den 11/6 i en ålder av 78 år. När man tänker på Benneth och hans liv så är det första man slås av att han var en ordentlig och noggrann person. Man har enbart positiva minnen av honom.

Benneth var också en spjuver, en retsticka och en konstnär. Det konstnärliga tog sig uttryck i båt- och husrenoveringar, målande av tavlor, keramik och knivsnideri. 

Han föddes i Skelleftehamn, hans föräldrar var Maria och Erik Berg, där fanns även hans storebror. De flyttade till Norra Tuvan när han var två år och där föddes hans tre yngre syskon. Senare så blev deras adress i Skellefteå. Han utbildade sig inom svetsning och smide. Under uppväxten i stan så fick han många vänner som fanns kvar hela hans liv.

Benneth träffade Eva och 1972 köpte de sitt hus i Bygdeträsk. Barnen kom mellan 1975 och 1979, tre pojkar Mikael, John och Mattias.

Han har haft olika arbetsgivare från 1961 och framåt. 1973 blev han sin egen och drev Gulf bensinstation och verkstad i Flarken. Benneth var en erkänt duktig svetsare och noggrann i sin yrkesroll, en som alltid gick att lita på. Sista åren innan pensionen så jobbade han som vaktmästare på Allegården i Bygdeträsk, där fungerade han som byns alltiallo.

Hans stora fritidsintresse var traktorer och båtar. Mellan 1975 och 1997 ägnade han mycket tid åt båtarna. Han byggde om en militärbåt till en fritidsbåt där familjen och även inbjudna gäster fick fina turer på havet. Höga Kusten var mycket populärt mål. Senare köptes en husbil som användes till många resor både i Sverige och i utlandet. Den senaste gick just till Höga Kusten.

Eva och pojkarna har förlorat en bra far och en god make. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa