Bengt Wiklund

Bengt Wiklund, Skellefteå.

Bengt Wiklund.

Bengt Wiklund.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-09 05:00

Bengt Wiklund har avlidit i en ålder av 87 år. Han efterlämnade två döttrar, barnbarn, en bror och syster som närmast anhöriga. Han var född och uppvuxen på Sunnanå. Familjen bestod av föräldrarna Frans och Hilma Wiklund samt tre syskon. 
Han har alltid varit idrottsintresserad, bland annat spelat fotboll, och fick därigenom smeknamnet ”Kängan”. Han var tränare för Sunnanådamerna i några år och på senare år engagerad i Guldstadens Boxningsklubb. 

Bengt träffade vår mamma, Gunnel Nordlund på 50-talet och efter några år blev det bröllop och paret fick tre döttrar. Strax när första dottern fötts så blev det husbygge på Sunnanå. Han jobbade många år på slakteriet där han ofta fick köra ut på landet för att bistå med nödslakt. 
Några år senare när dotter nummer två hade kommit, gick han en utbildning i Stockholm och fick sedan jobb på Norrdata. Han var sedan med när Kommundata startade upp i Skellefteå och där arbetade han fram till pensionen. 

De köpte hus i Bodbysund och sedan i Klutmark, innan flyttlasset gick in till stan igen. En sommarstuga köptes i Varuträsk och där har de flesta lediga tiderna tillbringats. Pappa älskade att påta i jorden och pyssla med blommor och odlingar. Han var bra på att bygga och snickra också, han uppförde en gammal bagarstuga i timmer som stått i Klutmark tidigare, så de även fick en gäststuga i Varuträsk.

Pappa var också god man och förvaltare under många år och höll på med detta ända fram till vårkanten 2018 då han drabbades av stroke. Han var ofta på äldreboenden i Skellefteå och pratade med de äldre och bjöd på en godisbit.
Han var också flitig filatelist och många timmar lades vid en ganska stor samling frimärken.

De sista fyra åren bodde han på Sunnanängs äldreboende där han trivdes bra. Vi är mycket tacksamma över den fantastiska vård och omsorg han fick där. 
En mycket arbetsam man har gått ur tiden. Vi saknar honom enormt. 

Ann-Sofie och Charlotta 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!