Bengt Holmgren

Bengt Holmgren, Skellefteå

Bengt Holmgren

Bengt Holmgren

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-24 05:00

Söndagen den 18 augusti avled vår käre far Bengt Holmgren på Klockarhöjdens äldreboende. Han blev 90 år gammal.

Pappa var son till Bertil och Vilma Holmgren, i familjen fanns även storasyster Elvy. Han var uppvuxen i Boliden. Efter grundskolan gick pappa yrkesskola i Boliden och blev svetsare.

1956 gifte han sig med vår mamma Gertrud. Vi var tre syskon som föddes åren -56, -58, och -59.

Vi bodde på flera olika ställen när vi var små beroende på var pappa fick arbete. Det var bland annat i Boliden och Piteå, till sist bosatte de sig i Skellefteå och senare på Sunnanå. Då hade Bengt börjat att arbeta på Foco i Hedensbyn som svetsare där jobbade han kvar under resten av sitt verksamma arbetsliv.

1992 flyttade pappa och mamma till Åliden (vid Varuträsk). Det var där vår mormor och morfar bodde när vi syskon var små. Så här startade ett nytt kapitel i våra föräldrars liv.

Pappas stora intresse när vi var små var att fotografera han var med i Skellefteå fotoklubb. Han tog kort av oss barn och framkallade dem själv, sen deltog han i tävlingar med bilderna. Senare blev han en inbiten radioamatör då pratade han med människor från olika länder och fick många vänner. Han var tidig med att skaffa dator och gillade all ny teknik. Han hittade på kluriga lösningar och var alltid skojfrisk.

Fiske och fjällen var ett annat intresse som de hade gemensamt. Därför åkte de ofta till husvagnen i Sädvaluspen där de både fiskade från båt på sommaren och pimplade på vintern.

När det blev jobbigt att sköta ett helt hus flyttade pappa och mamma in till Skellefteå i en lägenhet, men de fortsatte att åka till husvagnen några år till.

2020 dog vår älskade mor, efter detta försämrades pappas hälsa och 2021 fick han flytta in på Klockarhöjdens äldreboende, där bodde han tills han somnade in.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!