Bengt Burman

Bengt Burman, Skellefteå.

Bengt Burman

Bengt Burman

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-30 05:00

Den 17 mars somnade vår käre Bengt Burman in efter en tids sjukdom. Han föddes 1949 och växte upp på Berget i Stämningsgården tillsammans med syskonen Kicki och Roger, som yngste son till Lisbeth och Jonas Burman.

När Bengt var 19 år träffade han sin blivande fru Ingalill och de fick 54 fina år tillsammans. Barnen Maria och Olof föddes 1974 och 1979 och hade en trygg uppväxt på Morö Backe. Familjen tillbringade många sköna somrar i stugan i Burvik som Bengt byggde tillsammans med sin far Jonas. Barnbarnen Thea och Linn som föddes 2002 och 2004 hade förmånen att få ha sin tålmodige och omtänksamme morfar nära under hela sin barndom.

Bengt arbetade hela sitt yrkesliv på Bilbolaget i Skellefteå. Vi är nu så glada att han valde att gå i pension vid 63 års ålder så att han fick flera år att ägna sig åt det han uppskattade så mycket, att vara ute i sin skog, med vedhantering och att laga och rusta upp saker åt oss i familjen och andra i hans närhet. Han har ägnat sig mycket åt fiske och jakt i sina dagar, men vi i familjen anar att han många gånger avstod att trycka på avtryckaren. Det var nämligen oftast stora mängder bär som kom hem efter jaktturerna.

De sista åren rustade han upp den lilla stugan vid Klintforsån som hans far Jonas byggde i slutet av 50-talet, och där de två hade tillbringat mycket tid tillsammans. Det blir ett fint utflyktsmål för oss när vi vill tänka lite extra på Bengt. 

Vi är så tacksamma att vi har fått ha Bengt i våra liv. Nu måste vi lära oss att själva laga det som är trasigt.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!